Een klein beetje achtergrond - Reisverslag uit Almere Stad, Nederland van Gerard Burgers - WaarBenJij.nu Een klein beetje achtergrond - Reisverslag uit Almere Stad, Nederland van Gerard Burgers - WaarBenJij.nu

Een klein beetje achtergrond

Door: GerardBurgers

Blijf op de hoogte en volg Gerard

12 Mei 2010 | Nederland, Almere Stad

Wij zullen tijdens Orange Spring op allerlei gebied steun geven aan +/- 1600 militairen waarvan ongeveer 850 uit Nederland. De grootste deelnemende Nederlandse eenheid is 41 Pagnbat.

De Noren zijn leading, dat betekend dat zij de scenario's voor deze oefening schrijven. Wij laten ons verrassen.

Aangezien wij voorwaardenscheppend aanwezig zijn is ons peloton ingedeeld bij de Stafstaf compagnie (Ststcie) van 41 Pagnbat (Pantsergeniebataljon)

In het verdere verloop van de oefening zal ik voor de niet militairen onder de lezers de afkortingen en het gebruikte jargon regematig blijven verklaren. (Sorry collegae)

• 12 Mei 2010 - 14:14

Tom:

Goed initiatief! Tip: plaats zoveel mogelijk foto's e.d. (uiteraard indien mogelijk). Je kan namelijk een heel fotoalbum bestellen van de site met alle posts, foto's en reacties.

• 12 Mei 2010 - 14:31

Roy:

Heel leuk,
    Ik was van plan zelf ook een dagboek bij te houden in mijn laptop ter plaatse wellicht is het mogelijk om bepaalde annekdotes uit te wisselen. Is deze site voor een ieder beschikbaar? ook voor niet militairen? familie en vrienden bijvoorbeeld.

• 12 Mei 2010 - 15:49

Paul:

Dus jullie gaan ons een beetje lekker maken met verhalen van toffe dingen die jullie in Noorwegen doen terwijl wij het met 24uur Oostdorp moeten doen, mooi is dat! ;)

Even serieus; leuk initiatief en ik zal zeker de verhalen gaan volgen van jullie verrichtingen in aldaar.

• 12 Mei 2010 - 20:42

Ben:

Die verklaring van de afkortingen heb ik echt wel nodig :-)

• 14 Mei 2010 - 20:56

Ruud Gimbergh:

Gerard,

Het duurt nog wel even, maar alvast heel veel plezier. Geniet ervan.

Rudy

• 17 Mei 2010 - 17:15

Frits Vermeij:

Prima plan, ik ga jullie belevenissen volgen.
    Succes in het hoge noorden.

God tur. Adjo, pa gjensyn.

• 19 Mei 2010 - 20:36

Annemarie De Ruiter:

Heel leuk initiatief, kan ik toch een beetje volgen waar jullie daar allemaal mee bezig zijn. Ik ben blij dat je de afkortingen verklaard, kunnen wij het als familie ook blijven volgen. Veel plezier daar.